Vykoupíme i Vaši nemovitost! Opravdu?

Vykoupíme i Vaši nemovitost! Opravdu?

Potřebujete rychle prodat nemovitost. Důvodů je mnoho. Přemýšlíte, jak nejrychleji prodat a utržit peníze. Mnoho subjektů nemovitosti vykupuje. Kdy se to nevyplatí?  A jak neprodělat?

Mnoho z nás, kdo jsme v minulosti nějakou nemovitost prodávali, narazilo na reklamy o výkupu nemovitostí. „Peníze ihned, na ruku, do 2 dnů, do týdne, až 120% reálné tržní hodnoty.“ U těchto pobídek by měl člověk hned zpozornit a vše si řádně promyslet.

Nikdo vám nedá víc, než za kolik to sám později prodá, protože z 99% budete jednat pouze s obchodníkem s nemovitostmi. Dokonce vám nedá ani tolik, za kolik byste reálně prodali, kdyby se jednalo o pozvolnější obchod. Musí na tom mít zisk, protože ho to živí.

Ve finále si do kupní smlouvy tyto společnosti nastaví podobná pravidla těm, které fungují u všech koupí/prodejů. Přepis na katastru nebude ze dne na den, smlouvy nebudou připraveny za 2 minuty. Jejich odhadní cena, ze které vám dají s bídou třeba 70%, bude stejně nižší než realita.

Pokud jste v situaci, kdy nemáte jinou volbu, zjistěte si alespoň informace o společnosti, či osobě, se kterou do obchodu vstupujete. Abyste nebyli bez nemovitosti i bez peněz.

Pokud přeci jen trošku času ještě máte, obraťte se na renomovaného makléře. Zjistíte, že prodejní cena nemovitosti nemusí být nižší o statisíce proto, abyste rychle prodali. Správně nastavená cena a prezentace nemovitosti vám zajistí velmi dobrý prodej, z praxe kolikrát i za vyšší prodejní cenu, než se předpokládalo. Nebylo by škoda přijít o stovky tisíc? Nehledě na fakt, že zlevnit lze vždycky. Moc levné je často podezřelé. A za radu od realitního makléře nic nedáte. 

Jak tedy správně prodat co nejrychleji?

Konzultovat cenu s někým, kdo lokalitu zná, má třeba i zájemce z již realizovaných prohlídek v okolí. Makléř, který udělá vaší nemovitosti vhodnou inzerci, včetně fotek, videa, 3D skenu. Mnoho makléřů je i schopno nemovitost propagovat na různých sociálních sítích, vytvořit domu vlastní webové stránky, udělat reklamu, nemovitost upravit k prodeji a tak dále. 

Každý krok při prodeji nemovitosti pečlivě zvažte, nebojte se ptát, zjišťovat, hledejte reference. Nepodceňte důležitý a poměrně drahý obchod vašeho života.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Stáhněte si zdarma

7 chyb při prodeji nemovitosti

zpracováním osobních údajů